2016. augusztus 22., hétfő

Banános majomkenyér


Úgy alakult, hogy nagyon olcsón találtam banánt (kicsit túlérettet), persze okosan vettem belőle vagy 5 kilót, és enni már nem győzzük, így sütni kell belőle. Így akadtam erre a receptre, amit azonnal ki is kellett próbálnom.



Hozzávalók
40 g olvasztott vaj
225 ml tej
50 ml víz
35 g cukor
1 zacskó porélesztő
550 g liszt
csipet só
(tényleg nincs benne tojás)

banán (nagyjából 5-6 kisebb kellett)

sziruphoz:
200 g vaj
200 g cukor
1 tk fahéj

Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit összedagasztjuk és letakarva hagyjuk duplájára kelni.
  2. Közben a sziruphoz a vajat a cukorral felolvasztjuk, hozzákeverjük a fahéjat is.
  3. Ha megkelt a tészta, akkor egy gyümölcskenyérformának az aljába teszünk egy réteg felszeletelt banánt, öntünk rá pár evőkanállal a szirupból. A tésztából dió nagyságú kis golyókat formálunk, szépen egymás mellé teszünk egy sornyit, ere jön megint egy réteg banán, a maradék szirup fele, újabb tésztagolyó-sor, végül pedig egy végső banánréteg leöntve a szirup másik felével.
  4. Amíg a sütőt előmelegítjük 180 fokra, addig hagyjuk még kelni egy picit. Tegyük a formát egy üres tepsibe, hogy felfogja a kicsorduló vajat és toljuk sütőbe olyan 30-35 percre.
  5. Mikor megsült azonnal fordítsuk ki a formából, én egy hőálló tálra tettem és a tetejét (ami eddig az alja volt) még egy kicsit meg is grilleztem 220 fokon.
A Facebookon is megtalálsz




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése